Pentru Celelalte persoane se folosesc formeLe neaccentuate ALE pronumelui Personal, Cu valoare de Pronume reflexiv. Multumesc pentru “indobitocire”. IMI place Romana. BAFTA la invatat alfabetul, ca am observat ca pana acum nu ai avut ocazia sa il inveti. Pronumele reflexiv are forme PROPRII doar pentru persoana a III-a (se, s-; își și-; sine; sie, sieși), pentru Celelalte persoane sunt folosite formeLe neaccentuate de acuzativ și Dativ ALE pronumelui Personal. Ideea Generala a fost sa nu Pun Cat mai mult Text ca Omul sa piarda firul povestirii ci sa fie Cat mai concis si la obiect. Pai daca ai ZIS ca nu se diferentiaza in numar si persoana de ce la Analiza ai trecut si numarul? Cine nu se Pune PE sine jertfa nu-i vrednic sa stapaneasca. Depinde de cazul in care STA verbul, ce fel de Verb este si la ce face referire verbul. El se apară PE El. Dacă pronumele sont Alt numar și altă persoană destept verbul determinat, atunci este Pronume personnelle. Uneori, în locul pronumelor PE sine, sie, sieși se folosesc formeLe accentuer ALE pronumelui Personal (PE El, PE EA, PE EI, pe ele; lui/EI, Lor). Pronumele se leagă prin liniuță de UNIRE Când urmează după un verbe la gerunziu (amintindu-și) și Când este urmat de unele forme ALE pronumelui Personal la acuzativ (și-l amintește, și-i amintește).

De sine, este ATR. ISI IA palaria de PE Cap. FormeLe pronumelui reflexiv au aceeași persoană și același numar ca și Subiectul verbului determinat, deoarece pronumele este identique cu Subiectul. Pronumele reflexiv este pronumele asupra căruia se exercită direct sau indirect acțiunea verbului, fiind identique cu Subiectul propoziției, și având aceeași persoană cu verbul. Eu mĂ apăr de Soare. Iubirea de sine inseamna égoisme. Daca tu nu ERAI o,, dobitoaca “, puneai mana PE o carte sau ITI intrebai cainele (te asigur ca Stia mai bine decat Tine). Va rog frumos lamuriti-mĂ cand este pronumele reflexiv obligatoriu si cand este Facultativ. Specificul pronumelor réflexive cu sens posesiv Consta, deci, in faptul ca ele Determina un substantiv, Care denumeste obiectul posedat de subiect. Atunci Când acțiunea se reflectă în mod direct, pronumele este în cazul acuzativ, iar atunci Când se reflectă indirect stă în cazul Dativ. Aha…

Interesant… Sper sa reusesti! AM inteles en pronumele sfarsit. Pronumele reflexiv însoţeşte Întotdeauna un verbe și ţine locul obiectului asupra căruia se exercită direct sau indirect acţiunea verbului. Multumim pentru aprecieri… Daca mi-ai scpune ce anume nu intelegi poare As reface textul in ASA masura incat sa fie mai pe intelesul tuturor. Si eu la fel… Azi am Teza la Romana, si nici nu intelesesem chestia cu dativul posesiv, Dar acum da! Pronumele reflexiv ține locul unui technologiques (obiect) asupra căruia se manifestă în mod direct sau indirect acțiunea verbului și are forme doar pentru cazurile Dativ și acuzativ. Foarte bine structurat! Fata Draga, ai luat 1 pentru ca nu ai avut capacitatea de a intelege ceva ce este corect. Pronumele réflexive ISI, si-Determina substantivul “palaria”, respectiv “banii” si Arata ca Subiectul (El – Costel) este posesorul obiectului “palaria”, respectiv “banii”. Eu mĂ apăr pe mine de Soare. Doar pentru persoana A3A. Costel si-a Bagat banii in chimir.

FormeLe propriu-ZISE Sitiera numai pentru persoana a iii-a (PE sine, sie, sieși). Anno să Vezi că nu te Duce prea mult mintea…… site-ul este Grozav…… m-a Inspirat…. Mircea și-a Depus banii la bancă. Pronumele reflexiv sont forme PROPRII numai pentru persoana a III-a, cazul acuzativ și Dativ. Iulian, de la aceasta este in caz Acuzativ cu functia sintactică de atribut pronominal prepozitional PT.